Matematik

Funktion m.m

20. oktober 2020 af Østergaard1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp ønskes til udregning og forklaring af spørgsmålene

Se venligst vedhæftede fil

Vedhæftet fil: Skærmbillede (4).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2020 af MandenMedMangeHatte

a) f(x):=3x^2+5

f(1)

b) fm(x):=df(x)/dx

fm(1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2020 af Anders521

#0 

Der henvises til formelsamlingen for HF B-niveau.

a) Bestem den ønskede funktionsværdi ved at indsætte tallet 1 i funktionen f, og beregn;                                b) Tag den afledede af f, dvs. f ' og bestem dernæst den ønskede funktionsværdi til f ' ved at indsætte tallet       1 i den afledede, og beregn.  Brug formel nr. (104) og (105);                                                                          c) Med x0 = 1 brug formel nr. (98);                                                                                                                      d) Brug formel nr. (102), (106) og (110);                                                                                                              e) Gentag proceduren i b). Brug flg.: Med h(x) = f(g(x)), hvor f og g er differentiable, er h '(x) = f '(g(x))·g '(x).      I opgaven er f(x) = √x og g(x) = 2x +1. Brug formel nr. (104)


Skriv et svar til: Funktion m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.