Matematik

Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme?

22. oktober 2020 af mattersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. jeg har et spørgsmål som lyder følgende 

En funktion f er bestemt ved 

f(x)=(e^x-1)*(4-x)

I første kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal 

a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360° omkring førsteaksen?

Jeg ved at man skal benytte sig af formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme, men ved ikke helt hvad mine integrationsgrænser er. Altså hvad a og b er. Jeg vedhæfter her min graf herunder og også opgaven. Håber nogle kan hjælpe 


Svar #1
22. oktober 2020 af mattersen (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2020 af PeterValberg

Vi er ikke så glade for word-dokumenter her på portalen,
da det ikke er alle, der har Word installeret ... det er bedre at
vedhæfte (gerne indsætte) et billede/screendump af opgaven,
så kan alle være med :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2020 af PeterValberg

Hvordan du beregner rumfanget, kan du læse mere om her:  < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
22. oktober 2020 af mattersen (Slettet)

PeterValberg, jeg har set formlen, men mangler at beregne integrationsgrænserne. Har jo ikke nogle punkter eller noget her. Jeg har kun fået funktion 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2020 af PeterValberg

For at finde integrationsgrænserne, skal du have fundet grafens skæringspunkter med x-aksen (i dette tilfælde), det gør du ved at sætte funktionen lig med nul og løse ligningen mht. x
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2020 af janhaa

#4

PeterValberg, jeg har set formlen, men mangler at beregne integrationsgrænserne. Har jo ikke nogle punkter eller noget her. Jeg har kun fået funktion 

f(x) =0

x=0, x=4


Skriv et svar til: Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.