Fysik

a) Hvor lang tid tager det at bremse fra 100 km/h til 50 km/h i sekunder.

23. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder med en opgave i fysik, hvor jeg ikke ved hvilken formel der skal bruges. Nogen der kan hjælpe. Jeg kender x0 og x, og det er det eneste som jeg ved(se opgaven vvedhfætet)

Vedhæftet fil: hvilken formel.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2020 af PeterValberg

Sammenhængen mellem acceleration (a), tid (t), starthastighed (v0) og sluthastighed (v) er givet ved:

a=\frac{v-v_0}{t}

hvor du kun kender start- og sluthastigheden,
hvis du ikke har oplysninger omkring accelerationen,
så kan du ikke beregne tiden, det vil tage

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. oktober 2020 af Amalie1234324

Jeg har ikke accelerationen som du kan se på opgaven. Hvordan løses denne opgave så


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2020 af PeterValberg

Det har jeg virkelig ingen anelse om, beklager
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2020 af Maskiningeniøren

#0

Hej,

Jeg sidder med en opgave i fysik, hvor jeg ikke ved hvilken formel der skal bruges. Nogen der kan hjælpe. Jeg kender x0 og x, og det er det eneste som jeg ved(se opgaven vvedhfætet)

Du siger at du har x og x0:

Du kan beregne en acceleration vha. følgende formel: 

v^2-v_0^2 = 2 \cdot a \cdot (x-x_0)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2020 af ringstedLC

a) En personbil skal minimum kunne standse på 6 m ved 30 km/t:

\begin{align*} v^2-{v_0}^2 &= 2\,a\,(s-s_0) \\ a &= \frac{v^2-{v_0}^2}{2\,(s-s_0)} \\ a &= \frac{0^2-\left(\frac{30\,\cdot \,1000}{3600}\right)^2}{2\,(6-0)} \;\left ( \frac{\frac{m^2}{s^2}}{m}=\frac{m}{s^2} \right )=\;?\,\text{m. pr. sek.} \\ a &= \frac{v-v_0}{t} \\ t &= \frac{v-v_0}{a} \\ t &= \frac{\frac{50\,\cdot \,1000}{3600}-\frac{{\color{Red} 110}\,\cdot \,1000}{3600}}{a} \;\left ( \frac{\frac{m}{s}}{\frac{m}{s^2}}=s \right )=\;?\,\text{sek.} \end{align*}


Svar #6
24. oktober 2020 af Amalie1234324

tak for hjælpen :)


Svar #7
24. oktober 2020 af Amalie1234324

Men hvis man ikke gør sig den antagelse i opg a, så kan man vel ikke løse opgaven?


Svar #8
24. oktober 2020 af Amalie1234324

Og ved c) så skal man vel isolere s-s0, og indsætte tallene ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2020 af ringstedLC

#7: Korrekt. Og måske derfor skal du også kun estimere en bremsetid.

#8: Ja.


Svar #10
24. oktober 2020 af Amalie1234324

#9

#7: Korrekt. Og måske derfor skal du også kun estimere en bremsetid.

#8: Ja.

Sidste spørgsmål. SÅ man ville ikke kunne få sådan en til eksamen vel, for jeg ville ikke kunne have kensdkab til den antagelse #7


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. oktober 2020 af ringstedLC

Jeg laver ikke eksamensopgaver, men tænker umiddelbart nej. Men med antagelsen opgivet (den er jo en del af Færdselloven) kunne opgaven nok stilles.


Svar #12
24. oktober 2020 af Amalie1234324

Mange tak for din hjælp :)


Skriv et svar til: a) Hvor lang tid tager det at bremse fra 100 km/h til 50 km/h i sekunder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.