Matematik

stationære punkter

27. oktober 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Hvordan skal man bestemme de stationære punkter for følgende funktion som jeg har vedhæftet. Er det som jeg er kommet frem til rigtigt. Skal jeg så isolere x?

Vedhæftet fil: stationær punkt.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2020 af peter lind

Du har differentieret forkert. Du skal betragte set som en sammensat f(x,y) = ez hvor z = 3x2+y


Svar #3
27. oktober 2020 af Stjerneskud2016

peter lind

Tak for hjælpen!

Er det differentieret korrekt nu. Skal jeg nu bruge nulreglen? Kan man sige at x skal være 0 for at (3*2x) er 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2020 af peter lind

f'x er rigtig men det er f'y ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2020 af Anders521

#3 Hvis f omskrives til f(k,y) = k·exp(y), hvor k := exp(3x2) er en konstant, kan det være lettere at bestemme           f'y


Skriv et svar til: stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.