Matematik

Den afledede funktion af

02. november 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg den afledede funktion af f(x)=  \frac{1}{6}x^{3}-2x^2+6x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2020 af Anders521

#0 Du bruger formel nr. (100), (105) og (110) i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2020 af Jiraiya

3*\frac{1}{6}x^2-2*2x+6 = \frac{1}{2}x^2-4x+6


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2020 af Anders521

#0 Bemærk, at mellemregningen i #2 har mangler. Hellere følgende:

                                                   f '(x) = ( (1/6)x3 - 2x2 + 6x -1 )'                                                                                                                                       = ((1/6)x3)' + (-2x2)' + (6x1)' + (-1)'                                                                                                                         = 3·((1/6)x3-1) + 2·(-2x2-1) + 1·(6x1-1) + 0                                                                                                             = (3/6)x2 + (-4x1) + (6x0) + 0                                                                                                                                 = (1/2)x2 - 4x + 6                                                                                                                               


Skriv et svar til: Den afledede funktion af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.