Fysik

Hastighed opgave

10. november 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Godmorgen :),

Jeg har vedhæftet selve opgaven. Kan det passe at jeg skal bruge formlen v^2=v0^2+2*a(x-x0) i opg a?, hvor v0 er starthastighed, og og v^2 er sluthastighed.

Jeg ved bare ikke hvad massen de 200 kg skal bruges til. Jeg kan heller ikke se, hvordan massen skal bruges i opg b. 

Vedhæftet fil: hjælp til fysik opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er én af de opgaver, hvor der er overskydende data.

Svaret på  dit spørgsmål er: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} v^2-{v_0}^2=2\cdot a\cdot \Delta s\\\\ v^2=2\cdot a\cdot \Delta s\\\\ v=\sqrt{2\cdot a\cdot \Delta s} \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} \Delta s=\frac{v+{v_o}}{2}\cdot t\\\\ \Delta s=\frac{{v_o}}{2}\cdot t\\\\ \end{array} \end{array}


Svar #4
10. november 2020 af Amalie1234324

Er vi enig om at jeg kan bruge formlen x-x0=0,5*(v0x+vx)*t, hvor jeg isolere x0? :)


Svar #5
10. november 2020 af Amalie1234324

Fik opg a til 56,56 m/s. Kan man bruge formlen fra svar 4?

#4

Er vi enig om at jeg kan bruge formlen x-x0=0,5*(v0x+vx)*t, hvor jeg isolere x0? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

#4: Det ser ikke rigtigt ud.

Hvorfor har du x på højre side af lighedstegnet? Du har ikke skrevet, hvilket spørgsmål, du tænker på.

Det er ikke korrekt at skrive en halv som 0,5. Når man skriver et deimaltal i fysikken, betyder det, at det er en omtrentlig talværdi, men i f.eks. s=½gt2 er der tale om en eksakt værdi. Derfor skal den halve angives som ½, evt 1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} v^2-{v_0}^2=2\cdot a\cdot \Delta s\\\\ v^2=2\cdot a\cdot \Delta s\\\\ v=\sqrt{2\cdot a\cdot \Delta s}=\sqrt{2\cdot \left ( 8.0\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 200\;m \right )}=56.57\;\frac{m}{s}\left (=203.7\;\frac{km}{h} \right ) \end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll} \Delta s=\frac{v+{v_o}}{2}\cdot t\\\\ \Delta s=\frac{56.57\;\frac{m}{s}}{2}\cdot (120\;s)=3\,394.11\;m\approx 3.4\;km\\\\ \end{array} \end{array}


Svar #8
10. november 2020 af Amalie1234324

0.5*(0+56.56)*1200 ? 33936. m, får jeg med min formel. Er det ikke fint? Jeg sætter pris på din beregninger, men det er for at erfarere hvilke formler der kan bruges hvonår :)


Svar #9
10. november 2020 af Amalie1234324

tildidst efter 1200 skal man - med x0, som her er 0


Svar #10
10. november 2020 af Amalie1234324

Skal b) ikke stå der uden nogen decimaltal i forhold til betydende cifre. Altså s resultatet bliver 3394 m og ikke 3394,11 m?


Svar #11
10. november 2020 af Amalie1234324

og 3,4 km skal der blot stå 3 km ik? i forhold til betydende cifre?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der er opgivet 2,0min og 8,0m/s, så der skal være 2 betydende cifre, altså 3,4km.

Den formel, du  tidligere har angivet er forkert. Hvilken formel bruger du?

Hvad er det for 1200, du skriver om i #8 og #9?

Regn med enheder. Så er det nemmere at se, hvaad du gør.


Svar #13
10. november 2020 af Amalie1234324

de 1200 var en fejl, det var 120 sekunder. Formlen har jeg fået fra timen og er opgivet i svar 4. Jeg fik den som sagt fra timen i dag, men får samme resultat, så længe vi er enige om at x0 er o?


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Den formel, du har i #4 er forkert. Du har lægde -længde = (fart*længde - fart*længde)*tid. Det passer ikke sammen.  Jeg vil tro, der er tale om:

x-x0=½*(v0+v)*t, hvor x0 = 0m og v = 0m/s.

Den formel, du har i #0 er rigtig.


Svar #15
10. november 2020 af Amalie1234324

Det er også den som jeg brugte, men jeg isoleret bare x, så xo gik på den anden side og blev +

så x=0,5-.......*t+x0. Det kan man vel godt gøre ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det kan man.


Svar #17
10. november 2020 af Amalie1234324

super tak :)


Skriv et svar til: Hastighed opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.