Matematik

Linære funktioner

10. november 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe med at forklare hvordan man løser disse to opgaver?

1. Den rette linje m går gennem punkterne A(-4,2) og B(5,5). Bestem en forskrift for den linære funktion, hvis graf går gennem C(3,-2) og som er parallel med m. 

2. Linjen m, der er graf for funktionen f, der opfylder, at 2f(x)=3x-2. Linjen n går gennem (-2,1) og (q,-3) og er parallel med linjen m. Bestem q og angiv en forskrift for den linære funktion, der har n som graf. 

Mange TAK på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2020 af janhaa

1. a : slope , a = 3/9 = 1/3

ym = x/3 + b gjennom (5,5):

ym = x/3 + 10/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2020 af janhaa

1.

yL= x/3 + b gjennom (3,-2)

y_ = x/3 - 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2020 af janhaa

2.

ym = 3x/2 - 1

a = 3/2 = -4/(q+2)

q = -14/3

yn= 3x/2 + b gjennom (-2,1):

yn= 3x/2 + 4


Svar #4
10. november 2020 af lauhan (Slettet)

hvad? det forstod jeg ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2020 af Anders521

#4 Hvad er det ved indholdet i enten #1, #2 eller #3, du ikke forstår?


Svar #6
11. november 2020 af lauhan (Slettet)

#5

Forstår ikke hvad gjennom yl, yn osv betyder


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2020 af janhaa

#6

#5

Forstår ikke hvad gjennom yl, yn osv betyder

y = ax + b

ym er linje m,

yl er linje l

etc...


Skriv et svar til: Linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.