Matematik

Valutaregning - hvordan jeg løser jeg opgaven?

10. november 2020 af Storebånd28 - Niveau: 9. klasse

Hej derude

Jeg sidder lidt fast på opgave B, og hvordan man regner med vekselgebyr som jeg har vedhæftet. 

Håber i ville hjælpe, og tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Opgave valutaregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Stil en ligning op med det ukendte beløb x, vekslet i den ene bank på den ene side af lighedstegnet og i den anden bank på den anden side.


Svar #2
11. november 2020 af Storebånd28

Så det ville se således ud?; X + 746,30 = 745,12 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2020 af AMelev

                    

# 2 Nej.

x = antal kr.
k = antal Euro i Kibæk Bank
v = antal Euro i Vestergaard Bank

Beregn v og k på samme måde som du gjorde i a), hvis du ellers har gjort det rigtigt i a), men med x i stedet for 5000. Jeg får hhv. k = 669.97 og v = 667.68 i a).
Løs derefter ligningen v = k mht. x.


Skriv et svar til: Valutaregning - hvordan jeg løser jeg opgaven?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.