Matematik

Udregn ligning med parenteser

11. november 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg: v(x)=x*(40-2*x)*(50-2*x)

x er vist = 7,362 og V(x) vist = 6564,23


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2020 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{lllll} \\& \begin{array}{lllll} V(x)=x\cdot \left ( 40-2x \right )\cdot \left (50-2x \right )\qquad 0<x<20\\\\ V(x)=x\cdot \left ( 40\cdot 50-40\cdot 2x-2x\cdot 50+(2x)^2 \right )\\\\ V(x)=x\cdot \left ( 2000-180x+4x^2 \right )\\\\ V(x)=2000x-180x^2+4x^3 \end{array}\\\\ \textup{Ordnet:}\\& V(x)=4x^3-180x^2+2000x\\\\\textup{Differentieret:}\\& V{\, }'(x)=12x^2-360x+2000 \end{array}


Svar #2
11. november 2020 af Alrighty

Hvad er reglerne for rækkefølgen af en ordnet ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2020 af mathon

Der ordnes efter faldende potenseksponent.


Skriv et svar til: Udregn ligning med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.