Matematik

tegn graf for funktion og find den afledede

12. november 2020 af matiashaabet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet et billede af min opgave

Jeg kan godt sætte funktionen ind i geogebra, men den laver bare en lige linje, er der nogen der kan bekræfte at det er som det skal være?

Jeg har svært ved at differentiere funktionen, det bliver rigtig indviklet. brøken skal der sættes minus foran og nævner skal sættes i ^2. for at nævner er differentieret, skal eksponenten ned og ganges med nævneren, så der i sidste ende står 2x^2. hvad så med eksponenten til parantesen omkring brøken? hvor ender det 2-tal? indenfor eller udenfor parantesen?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2020 af peter lind

Det giver helt sikkert ikke en ret linje.

ln(5-x) skal differentieres som en sammensat funktion.indre funktion 5-x ydre funktion logaritmefunktionen


Svar #3
12. november 2020 af matiashaabet (Slettet)

Hov, jeg har da vedhæftet det forkerte billede.

Her er det rigtige, så giver mine spørgsmål nok lidt mere mening.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2020 af ringstedLC

Grafen er ikke en ret linje.

\begin{align*} f'(x) &= \bigl(8\cdot \ln(x-5)\bigr)'+\bigl(x^2\bigr)'-\bigl(12\bigr)' \\ &= 8\cdot \bigl(\ln(x-5)\bigr)'+2x \\ &= 8\cdot \bigl(\ln(g(x)\bigr)'+2x\,,\;g(x)=5-x\Rightarrow g'(x)=\;? \\ &= 8\cdot \frac{1}{g(x)}\cdot g'(x)+2x\qquad \text{formel (129)} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2020 af ringstedLC

Det er sikkert meningen, at der bruges CAS til opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2020 af Anders521

#0 Se grafen for O i vedhæftede billede.

Vedhæftet fil:Graph of O.png

Skriv et svar til: tegn graf for funktion og find den afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.