Matematik

Ligningssystem med 3 ligninger og 3 ubekendte

19. november 2020 af Peter2235 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens. Jeg har et ligningssystem jeg skal løse, og har stirret mig blindt. Fuld forventning til at det er nemt og jeg bare har misset det, men mine kammerater har samme problem.

For læsbarhed har jeg skrevet det ind i et latex program og vedhæftet et billede.

Vi at både x og y er positive hele tal.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2020 af peter lind

1. løs den første ligning med hensyn til z og sæt det ind i den anden ligning. Derved får du en ligning, der kun er afhængig af x og y

2. Løs den tredje ligning med hensyn til y og sæt det ind i resultatet fra 1'. Derved får du en ligning, der kun afhænger af x


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2020 af Capion1


Det er jo ikke et lineært ligningssystem, så man kan isolere enten x eller y i (III) og
indsætte i (I) og (II) .
Læg mærke til, at summen af eksponenterne for x og y i (I) og (II) er ens.
En maskinløsning, når x og y skal være positive, er
(x , y , z) = (3 , 5 , - 84375)


Svar #4
19. november 2020 af Peter2235

Vi har forsøgt at indsætte en substitut for x i både (I) og (II) men ender med at sidde fast i begge før vi kommer til et "ordentligt" svar.

Nogen der har tid til at gennemgå en af dem? Ville vi sætte stor pris på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2020 af Capion1

Man kan gennemgå de mulige værdier for x og y:
x y
1 7
2 6
3 5
4 4
5 3
6 2
7 1


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. november 2020 af Capion1

# 3 er for omstændelig.
3x2y5 = x3·5y4
Dividér på begge sider med x2y4


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2020 af peter lind

du skal ikke indsætte et substitut for x. Gør som i #3. z = -3x2y5 og indsæt det i anden ligning


Skriv et svar til: Ligningssystem med 3 ligninger og 3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.