Kemi

Vis, at reaktionen er af 1. orden

20. november 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har haft svært ved denne opgave, som klassen ikke kunne løse. Vi er usikre på, om der skulle foretages en lineær el. eksponentiel regression, eller om begge kan bruges? Har vedlagt de to regressioner, som vi kom frem til. Er en af dem rigtig?

Lineær regression

Eksponentiel regression

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er pricipielt det samme I gør. I første tilfælde tager I selv logaritmen, i andet tilfælde lader I programmet gøre det samme. Begge er rigtige!


Svar #2
20. november 2020 af Krollo (Slettet)

#1 ok mange tak! Kan du fortælle hvilken fejl, vi gør i b) mht. enhederne? Burde facit ikke være angivet i M/s?

Svar på b).


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2020 af janhaa

a) first order reaction, where ln([N2O5]) vs time is a straight line

b)

y = ax + b, there  slope is:

k=6,18*10^{-4}\,s^{-1}\\ t_{1/2}=\ln(2)/k=1121,6\,sec


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2020 af janhaa

c)

v=[A]*k=0,2\,M*(6,18*10^{-4}\,1/s)=1,24*10^{-4}\,M/s


Svar #5
20. november 2020 af Krollo (Slettet)

#4

Er k's enhed ikke M/s og ikke s-1?


Svar #6
20. november 2020 af Krollo (Slettet)

#4 Glem det! Har lige fundet svar. Mange tak! :)


Svar #7
22. november 2020 af Krollo (Slettet)

Hej. Kunne nogen fortælle mig, hvad jeg gør galt med enhederne i d) ift. den lineære regression? Facit skulle gerne kunne omregnes til sekunder, hvilket Maple ikke lader mig.

Jeg er forvirret pga. logaritmen, som indgår i regnestykket.


Svar #8
22. november 2020 af Krollo (Slettet)

Og hvordan kan det være at startkoncentrationen af N2O5 er negativ i den lineære regression?


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. november 2020 af janhaa

#8

Og hvordan kan det være at startkoncentrationen af N2O5 er negativ i den lineære regression?

fordi ln(a) < 0 når  0 < a < 1


Skriv et svar til: Vis, at reaktionen er af 1. orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.