Kemi

Ligevægt: Bestem ud fra disse værdier hvilke af følgende udsagn, der er rigtige.

22. november 2020 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Nogen deRkan hjælpe. Mit udregnig solve(1,7-x)*(-x+0.023)/(3,45+2x)^2=0.09,x) fik x til 4,95.

Vedhæftet fil: hjælp h.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2020 af mathon

Ingen af svarene er rigtige.

Men hvis ulighedstegnet i d) vendes,
er d) rigtig.                                               (at det samme spørgsmål er noteret to gange, er måske en indikation af
                                                                 en blå-mandag tastefejl med ulighedstegnet.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:} \\& \begin{array}{lllll} n(H_2O)=\frac{1\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}}=0.05551\;mol\quad n(Cl_2O)=\frac{2\;g}{86.905}=0.02301\;mol\\\\ \frac{\left [ HOCl \right ]^2}{\left [ H_2O \right ]\cdot \left [ Cl_2O \right ]}=0.090\\\\ \frac{2x}{\left (0.05551 -x \right )\cdot \left (0.02301 -x \right )}=0.090\quad 0<x<0.02301\\\\ x=0.000057 \end{array}\\\\ \textup{I ligev\ae gt:}\\& \begin{array}{lllll} \left [ H_2O \right ]=(0.05551 -x)\;M&=&0.05545\;M\\\\ \left [ Cl_2O \right ]=(0.02301 -x)\;M&=&0.02295\;M\\\\ \left [ HOCl \right ]=2x&=&0.000114\;M \end{array} \end{array}


Svar #4
22. november 2020 af Amalie1234324

Du mangler vel at opløfte 2x i ligevægtsudtrykket i 2 for produktet. 


Svar #5
22. november 2020 af Amalie1234324

såå det blvier 2x^2 i ligevægtsudtrykket?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2020 af mathon

Ja jeg gør!

            \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:} \\& \begin{array}{lllll} n(H_2O)=\frac{1\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}}=0.05551\;mol\quad n(Cl_2O)=\frac{2\;g}{86.905}=0.02301\;mol\\\\ \frac{\left [ HOCl \right ]^2}{\left [ H_2O \right ]\cdot \left [ Cl_2O \right ]}=0.090\\\\ \frac{(2x)^2}{\left (0.05551 -x \right )\cdot \left (0.02301 -x \right )}=0.090\quad 0<x<0.02301\\\\ x=0.004593 \end{array}\\\\ \textup{I ligev\ae gt:}\\& \begin{array}{lllll} \left [ H_2O \right ]=(0.05551 -x)\;M&=&0.05092\;M\\\\ \left [ Cl_2O \right ]=(0.02301 -x)\;M&=&0.01842\;M\\\\ \left [ HOCl \right ]=2x&=&0.00919\;M \end{array} \end{array}


Svar #7
24. november 2020 af Amalie1234324

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligevægt: Bestem ud fra disse værdier hvilke af følgende udsagn, der er rigtige.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.