Matematik

ekspontiel funktioner

28. november 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: B-niveau

c)  Om en eksponentiel funktion, f(x), oplyses, at f beskriver en eksponentiel udvikling, hvis vækstrate er – 14%, og at grafen for f går igennem punktet P(4, 19). Bestem en forskrift for f(x)

0,86=a

19/0,86^4=34.7343995746

f(x)=34.7343995746 · 0,86^x

jeg har prøvet at løse denne opgave er det rigtigt det jeg har gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2020 af mathon

      Ja - men med lidt mange decimaler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2020 af ringstedLC

Ja, men afrund gerne til fx to decimaler.

Som en form for kontrol kan du tegne f(x) og afsætte P i din CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2020 af AMelev

Og husk, at der kræves forklaring på, hvad du gør og hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2020 af mathon

korresponderende
                                  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1987035


Skriv et svar til: ekspontiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.