Fysik

HAR BRUG FOR HJÆLP! - bevægelse

07. december 2020 af emilantonsen - Niveau: B-niveau

Har virkeligt brug for hjælp til denne opgave, vil sætte stor pris på, hvis nogen kan hjælpe mig.

En stålkugle ruller med konstant acceleration ned ad et skråplan. Tabellen giver sammenhørende værdier af tiden t og positionen s for stålkuglen (se vedhæftede billede):  

a) Bestem kuglens acceleration a, begyndelsesfart v_0 og begyndelsessted s_0  

b) Hvor er kuglen, når farten er 3,0 m/s?  


Svar #1
07. december 2020 af emilantonsen

Her er tabellen:

Vedhæftet fil:Tabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2020 af peter lind

Lav en regressionsanalyse på de data. s=½at2


Svar #3
07. december 2020 af emilantonsen

Tusinde tak for svar. Er dog usikker på, hvorledes jeg besvarer de to spørgsmål vha. af regressionen. Kan du hjælpe mig med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2020 af peter lind

Så skal du bruge den forme som regressionen giver dig. a kan du direkte aflæse.

b) Du må først bruge v = a*t for at finde tiden og derefter kan du indsætte tiden i s = ½a*t2


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llll}b)\\& \Delta s=\frac{\left (3.0\;\frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot a} \end{array}


Skriv et svar til: HAR BRUG FOR HJÆLP! - bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.