Matematik

a-b(c+d) spørgsmål

08. december 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

a=2, b=-3, c=4, d=-5

Hvordan kan det være, at når b betegnes som -3 at det får det til at blive positivt, når der er -b i opgaven? Jeg forstår at -*- giver + men der er jo ikke noget gangetegn her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af PeterValberg

minus minus er også plus :-)

3-(-4)=3+4=7

Jeg tænker, at du skal indsætte de givne værdier i udtrykket

a-b(c+d)

I sådanne tilfælde er det meningen, at man indsætter værdierne 
med fortegn, - det vil sige, at uanset hvilket fortegn b måtte have
i dine oplysninger, så skal det minus i udtrykket forblive...

så med
{\color{Red} a=2}
{\color{Blue} b=-3}
{\color{Green} c=4}
{\color{Magenta} d=-5}

så bliver det til:

a-b(c+d)=
{\color{Red} 2}-{\color{Blue} (-3)}({\color{Green} 4}+{\color{Magenta} (-5)})=
2+3(-1)=

og så videre :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. december 2020 af Alrighty

Men imellem minus og parentesen er der også et usynligt gangetegn? Altså ift. at minus minus= plus


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \textup{Koefficienterne}\\ \textup{er bestemt ud }\\ \textup{fra formen:}&f(x)=y=ax^2+bx+c\\\\ \textup{hvorfor du f\o rst }\\ \textup{skal omskrive}&f(x)=y=2x^2-3x+4\\\\ \textup{til}&f(x)=y=2x^2+(-3)x+4\\ \textup{hvoraf det fremg\aa r:}\\& \begin{array}{lllll} \begin{array}{llr} a&=&2\\ b&=&-3 \\ c&=&4 \end{array} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: a-b(c+d) spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.