Matematik

Sæt mest muligt uden for parentes: 3x+6y

08. december 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Resultatet er 3(x+2y). Men hvorfor forsvinder x'et så ikke i parentesen, nu når 1x=1*x og man fjerner alle 3 fra den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll} \textup{Udtryk:}&3x+6y=\mathbf{{\color{Red} 3}}\cdot x+\mathbf{{\color{Red} 3}}\cdot (2y)\\\\ \textup{Den f\ae lles }\\ \textup{faktor s\ae ttes}\\ \textup{udenfor parentes:}&\mathbf{{\color{Red} 3}}\left ( x+2y \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Sæt mest muligt uden for parentes: 3x+6y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.