Matematik

spørgsmål

08. december 2020 af yoyo7 - Niveau: 9. klasse

Hallo plz hjælp hurtigt 

TV i Bilka koster 15500 kr, Mohammed fik at vide at der er snart udsalg i bilka og at han få 18% i rabat på den nye tv du skal vise med beregning at prisen for det nye tv bliver 12710kr og 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af Moderatoren

Hvad er du i tvivl om?


Svar #2
08. december 2020 af yoyo7

kan ikke finde ud af hvordan man formlen man skal bruge for at få 12710 kr 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2020 af Moderatoren

Prøv at tjekke din formelsamling under procent. Hvad står der der?


Svar #4
08. december 2020 af yoyo7

Kender du ikke formlen  kun ikke finde den nu


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllr} \textup{Nyt TV-pris}&&\textup{kr}&15\;500\\\\ \textup{Rabat:}&15\;500\cdot 0.18=&\textup{kr}&\underline{-2\;790}\\\\ \textup{Pris med rabat:}&&\textup{kr}&12\;710 \end{array}


Svar #6
08. december 2020 af yoyo7

Altså se en tv koster 15500kr, mohammed har fået 18% rabat på den her tv. også er spørgsmålet at vi skal vise med beregning at det nye pris bliver 12710 kr 

så mit spørgsmål er hvordan er det blevet til 12710 altså hvad skal man gøre få at få det til at blivr 12710 nå den almiindelig pris er 15500 også er der det der rabat på(18%)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2020 af Moderatoren

Så skal du finde 18% af 15500. Prøv at regne det ud – der står i din formelsamling hvordan du gør det, hvis du ikke kan huske det.


Svar #8
08. december 2020 af yoyo7

er det ikke 15500/18?


Svar #9
08. december 2020 af yoyo7

den er under procent i formelsamling men under hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2020 af Moderatoren

Nej, det er det ikke. Hvad står der i din formelsamling eller grundbog under procent? Er der ikke et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. december 2020 af Moderatoren

I min formelsamling er eksemplet: 8 % af 1325 kg er 0,08 · 1325 kg = 106 kg 

Prøv at sætte dine egne tal ind.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2020 af PeterValberg

Se eventuelt denne video om procentregning < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #13
08. december 2020 af yoyo7

Deb vireker heller ikke er det ikke 0.18*15500=2790 og det er ikke savret jeg skal have


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. december 2020 af Moderatoren

Jo, det er det sådan set. For det er jo rabbatten. Hvad bliver den nye pris for tv'et når du har trukket rabatten fra de 15500?


Svar #15
08. december 2020 af yoyo7

12710 


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. december 2020 af Moderatoren

Nemlig, og hvad gik opgaven ud på? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. december 2020 af Moderatoren

Den gik ud på, at du ved beregning skulle vise, at den nye pris bliver 12710 kr. Det har du gjort, da du har beregnet rabatten til 2790 kr. (Det gjorde du i svar #13).

15500-2790 = 12710 kr.


Svar #18
08. december 2020 af yoyo7

køb af billegt tv

Mohammed vil købe et nyt smart billigt tv. han undersøger prisen på tv'et han vil købe i to forretninger. i den ene forretning Føtex koster det 13995 kr, og i den anden forretmning Bilka, koster det 15500 kr.

1.1: Hvor mange penege sparer mohammed hvis han køber det nye Tv i Føtex i stedet for i Bilka?

svar: 15500-13955=1545kr

Mohammed fik at vide at der er snart udsalg i Blika, og at han få 18% i rabat på det nye TV.

1.2: Du skal vise med beregning at prisen for det nye Tv bliver 12710kr.


Svar #19
08. december 2020 af yoyo7

okk taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkk så meget 


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. december 2020 af Moderatoren

Selv tak – formelsamlingen er altid en god ven :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.