Matematik

spørgsmål

08. december 2020 af yoyo7 - Niveau: 9. klasse

Mohammed ved at der også snart er udsalg i Føtex hvor mange procent skal Føtex give i rabat hvis deres pris på det nye Tv skal være 12710 kr og prisen normalt for tv'et i føtex er 13995kr


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2020 af Moderatoren

Skriv en overskrift som fortæller hvad din opgave går ud på. 

Husk også at skrive hvad du er i tvivl om – og hvad du selv har gjort for at finde svaret.


Svar #2
08. december 2020 af yoyo7

har vi ikke svaret det der med sidste spørgsmål altså den om 12710 kr også er der den her spørgsmål efter 


Svar #3
08. december 2020 af yoyo7

det er den jeg er i tvivl om fordi altså hele spærgsmålet 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2020 af Moderatoren

Prøv at uddybe – hvad forstår du ved spørgsmålet?


Svar #5
08. december 2020 af yoyo7

at tv koster 13995 kr og at vi skal finde et rabat som hvis vi bryger  den vi får 12710 kr som et nyt pris 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2020 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{llllr} \textup{Oprindelig pris:}&&\textup{kr}&&13\;995\\\\ \textup{Rabatpris:}&&\textup{kr}&&\underline{12\;710}\\\\ \textup{Rabat i kr:}&&\textup{kr}&&1\:285\\\\ \textup{Rabat i procent:}&\frac{1285}{13995}\cdot 100\%&\%&&9.2 \end{array}


Svar #7
08. december 2020 af yoyo7

Hvordan er formlen så


Svar #8
08. december 2020 af yoyo7

jeg tror ikke det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. december 2020 af mathon

   eller
                        \small \begin{array}{cccccc} 13995\cdot (1-r)&=&12710\\\\ 1-r&=&\frac{12710}{13995}=0.908181\\\\ r&=&1-0.908181=0.0918\\\\ r&=&9.18\%\approx 9.2\% \end{array}


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.