Matematik

Jeg kender et punkt og hældning.

09. december 2020 af Trussetyven43 - Niveau: C-niveau

Hvad er ligningen for den linje der går gennem punktet og er parallel med vektoren?

Er det 1(x-3)+5(y-8)=0?

Vedhæftet fil: na.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af janhaa

l:

[x, y] = t*[1,5] + (3,8)

dvs:

y = 5x - 7

eller

y - 5x + 7 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2020 af AMelev

#0 Opdater din profil, så uddannelse passer med niveau. Der er ikke C-niveau i folkeskolen.
             

Dit svar er ikke rigtigt. Du har ikke brugt normalvektoren i ligningen.

Retningsvektor er \vec a, så en normalvektor er \vec n=\widehat{\vec a}.
Bestem \vec n og indsæt i linjens ligning.
 


Skriv et svar til: Jeg kender et punkt og hældning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.