Matematik

brøkdel af vægt

10. december 2020 af random12341 - Niveau: 7. klasse

to tredjedele af brunkagerne i en kagedåse vejer 3,750 kg.

hvor meget vejer alle brunkagerne


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2020 af janhaa

\frac{2}{3}x=3,75


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. december 2020 af Capion1

Ganger man med den omvendte brøk, 3/2 , fås det hele.
Det ses let, når man forkorter de to brøker:       2/3 · 3/2 = 1/1 = 1  (én hel; det hele,  a l l e  kagerne).
Dåsens egenvægt indgår ikke i beregningerne.
Der må være tale om et godt kvantum brune kager. Hvem kan spise alle dem uden at få ondt i maven?


Skriv et svar til: brøkdel af vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.