Fysik

Hvorfor benytter man sig af denne formel, og hvor kommer den fra

16. december 2020 af hjælpmee (Slettet) - Niveau: B-niveau

\frac{1}{2}*m*v^{2}*=m*g*\Delta h


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2020 af kemc

Kinetisk energi


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2020 af mathon

Den mekaniske energi er konstant:

            \small \begin{array}{lllll} E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h\\ \textup{hvoraf:}\\& \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_1}^2+m\cdot g\cdot h_1=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_2}^2+m\cdot g\cdot h_2\\\\ \frac{1}{2}\cdot m\cdot\left ( {v_1}^2-{v_2}^2 \right )=m\cdot g\cdot\left ( h_2-h_1 \right )\end{array}\\ \textup{med }v_2=0\\ \textup{har man:}\\& \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v}^2=m\cdot g\cdot \Delta h\qquad v=v_1 \end{array} \end{array}


Svar #3
16. december 2020 af hjælpmee (Slettet)

#2

Den mekaniske energi er konstant:

            \small \begin{array}{lllll} E_{mek}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2+m\cdot g\cdot h\\ \textup{hvoraf:}\\& \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_1}^2+m\cdot g\cdot h_1=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_2}^2+m\cdot g\cdot h_2\\\\ \frac{1}{2}\cdot m\cdot\left ( {v_1}^2-{v_2}^2 \right )=m\cdot g\cdot\left ( h_2-h_1 \right )\end{array}\\ \textup{med }v_2=0\\ \textup{har man:}\\& \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}\cdot m\cdot {v}^2=m\cdot g\cdot \Delta h\qquad v=v_1 \end{array} \end{array}

Men hvorfor bruger man formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2020 af mathon

For at beregne sluthøjden i tyngdefeltet:

                 \small \begin{array}{lllll} \Delta h=\frac{v^2}{2\cdot g} \end{array}

Eller for at beregne hastigheden i jordniveau:

                 \small \begin{array}{lllll} v=\sqrt{2\cdot g\cdot \Delta h} \end{array}


Skriv et svar til: Hvorfor benytter man sig af denne formel, og hvor kommer den fra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.