Matematik

Lige store koefficienters metoden

16. december 2020 af LineHasssenkam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået den her opgave, som jeg simpelthen ikke kan forstå, hvordan skal løses. Er der nogle herinde, der kan hjælpe mig?

To venner vejer til sammen 200 kg. Den ene vejer 16 kg. mere end den anden. Hvor meget vejer de? Brug lige store koefficienters metoden.

Jeg kan godt regne mig frem til, at den ene må være 108 og den anden måde veje 92. Men hvordan i alverden bruger jeg den der metode?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. december 2020 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{llr} x+y&=&200\\ x-y&=&16 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2020 af mathon

               \small \small \small \small \begin{array}{lllrrl}& x+y&=&200\\& x-y&=&16 \\ \textup{sum:}&2x&=&216&\Leftrightarrow &x=108\\ \textup{differens:}&2y&=&184&\Leftrightarrow& y={\, \, \, 92} \end{array}


Svar #3
16. december 2020 af LineHasssenkam (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Lige store koefficienters metoden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.