Matematik

Bondeemænd og deres dyr

17. december 2020 af sofiadensejekat - Niveau: 7. klasse

Har virkelig brug for hjælp her

En bondemand har gæs og køer. Hvis han i alt har 21 dyr med 48 ben til sammen, hvor mange gæs har han da?


Svar #1
17. december 2020 af sofiadensejekat

btw jeg har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2020 af Moderatoren

Gæs har vist 2 ben og køer har 4.

Dvs. 4 køer har tilsammen 16 ben fx.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{l|c|c|c} &\textbf{g\ae s}&\textbf{k\o er}\\\hline \textup{antal dyr}&x&21-x&\textbf{ben i alt}\\\hline\textup{antal ben}&2x&(21-x)\cdot 4&2x+(21-x)\cdot 4=48\\\hline\end{array}\\\\ \begin{array}{llllllll}\\\\ &&&&&\textup{L\o s}&2x+(21-x)\cdot 4=48 \end{array}


Skriv et svar til: Bondeemænd og deres dyr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.