Fysik

Find accelerationen: Er det rigtigt beregnet?

19. december 2020 af Hallo12344321 - Niveau: A-niveau

Jeg har løst opgaven men ved ikke om resultatet er rigtigt. Jeg fik  acceleration til -0,715 m/s^2. Jeg vedhæfter resultet, og håber på at nogen kan rette på det hvis der er fejl, så jeg ved hvad jeg har gjort galt(hviis jeg har gjort noget galt :))

Vedhæftet fil: opgaven.PNG

Svar #1
19. december 2020 af Hallo12344321

Det er resultatet og ldit af den metode jeg har brugt

Vedhæftet fil:Er det rigtgt.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2020 af mathon

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} a_{res}=\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \frac{\sqrt{2}}{2}\cdot (1-0.2)+\frac{800\;N}{500\;kg} \end{array}


Svar #4
19. december 2020 af Hallo12344321

Jeg får det samme resultet bare i minus og i kommatal.Kan du se hvad jeg har gjort forkert ud fra det jeg sendte. 800 N skal vel være minus i din beregning, fordi kræften går hen i mod 0 i x akse? Og tænker at det giver mening med minustal som resultaet, da den jo aftager(bliver trækket ned hen i mod x aksens 0-tallet)


Svar #5
19. december 2020 af Hallo12344321

#3

               \small \begin{array}{lllll} a_{res}=\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \frac{\sqrt{2}}{2}\cdot (1-0.2)+\frac{800\;N}{500\;kg} \end{array}

Kan du se hvad jeg har gjort forkert?


Svar #6
19. december 2020 af Hallo12344321

#3

               \small \begin{array}{lllll} a_{res}=\left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \frac{\sqrt{2}}{2}\cdot (1-0.2)+\frac{800\;N}{500\;kg} \end{array}

Nogen der kan se fejlen?


Svar #7
19. december 2020 af Hallo12344321

:)


Svar #8
20. december 2020 af Hallo12344321

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. december 2020 af ringstedLC

Fra "Indsætter værdierne":

\begin{align*} a_{res} &= \frac{-800\,(N)+0.2}{500\,(kg)} -9.82\,\left ( \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \sin(45^{\circ}) +9.82\,\left ( \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \cos(45^{\circ}) \\ &= \frac{-800\,\left(\cancel{kg}\cdot \frac{m}{s^2}\right)+0.2}{500\,(\cancel{kg})} \,{\color{Red} \cancel{-9.82\,\left ( \tfrac{m}{s^2} \right )}}\cdot \sin(45^{\circ}) \,{\color{Red} \cancel{+9.82\,\left ( \tfrac{m}{s^2} \right )}}\cdot \cos(45^{\circ}) \\ &= \frac{-800\,\left(\frac{m}{s^2}\right)+0.2}{500}\cdot \sin(45^{\circ})\cdot \cos(45^{\circ}) \\ &=\frac{-800\,\left(\frac{m}{s^2}\right)+0.2}{500}\cdot \frac{1}{2} \\&=\frac{-800\,\left(\frac{m}{s^2}\right)+0.2}{1000} \\ a_{res}\left(\tfrac{m}{s^2}\right)&=-0.8\left(\tfrac{m}{s^2}\right)+0.0002=\;? \;\text{fordi\,enheden\,ikke\,passer/mangler.} \end{align*}

Du starter ellers OK med enheder. De skal passe hele vejen, ellers har man gjort noget galt.


Skriv et svar til: Find accelerationen: Er det rigtigt beregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.