Fysik

Hvad måles unit i?

19. december 2020 af Planteelsker - Niveau: B-niveau

Måles unit i g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2020 af mathon

Nej.

           \small \begin{array}{lllll} 1\; g=\left\{N_A\right\} \;u\\\\ 1\;u=\frac{1}{\left\{N_A \right \}}\;g=1.66054\cdot 10^{-24}\;g \end{array}


Svar #2
19. december 2020 af Planteelsker

Men den molaremasse af et stof, som måles i g/mol, bliver jo beregnet ud fra atomernes masser, som måles i unit? Jeg synes det er lidt forvirrende at finde rundt i. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Unit er allerede en enhed. Den bruger man til at angive atommasse med.

Så har man defineret Avogadros tal NA således at et stofs molvægt i g/mol har samme talværdi som det enkelte atoms masse i unit. For eksempel har helium molvægten 4 g/mol da det enkelte heliumatom har massen 4 u.


Svar #4
19. december 2020 af Planteelsker

Okay tak, det giver rigtig god mening! :))

Skriv et svar til: Hvad måles unit i?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.