Matematik

ligning løsning med x opløftet

19. december 2020 af mathiasoxholm - Niveau: A-niveau

har fået ligningen 3=4*7^x

jeg har valgt at isolere 4, og så taget log7 af 3/4 og har fået x = in(4/3) / (in(7))

er dette rigtigt? hvis ikke, så vil lidt hjælp være nice 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2020 af StoreNord

3=4*7^x\Rightarrow \ln3=\ln4+x*\ln7\Rightarrow x=\frac{\ln3-\ln4}{\ln7}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2020 af AMelev

#0 Ideen er god nok. Proceduren og resultatet er i orden, men formidlingen halter.
1. Du isolerer ikke 4. Du dividerer med 4 på begge sider af =
2. Du tager ikke log 7 af3/4. Du tager ln på begge sider af = og benytter, at ln(7x) = ln(7)·x, og så dividerer du efterfølgende med ln(7) på begge sider.
3. Den naturlige logaritmefunktion betegnes l(som logaritme)n(som naturlig) og ikke in (med i som istap)


Skriv et svar til: ligning løsning med x opløftet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.