Kemi

Titreringsopgave med syre og base

25. december 2020 af Nerd24 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til opgave 71 som siger således:
71. Skitsér titrerkurven for titrering af 20,0 mL 0,100 m NH3 med 0,100 m HCI

Jeg har lavet en skitsen og vil høre om måden jeg lavede skitsen på er rigtig. 

I det billede jeg har vedhæftet så har jeg lavede en kolonne med volumen af saltsyre og ph. Ph i først kolonne er udregnet ved at først udregne pOH-værdien:

1/2*(4.75-log(0.100))=2.875
og så pH-værdien:

14.00-2.875=11.125

Fra kolonne 2-20 har jeg brugt pufferligningen ift. pks. I den kolonne to så sagde jeg:

9.25+log(((2-0.1)/(0.1)),10) ? 10.5288

I kolonne 21 udregnede jeg pH-værdien ud:

((1)/(2))*(9.25-log(((2)/(40)),10)) ? 5.27551

tak på forehånd


 

Vedhæftet fil: numbers.PNG

Svar #1
25. december 2020 af Nerd24

Her er skitsen

Vedhæftet fil:dots.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2020 af mathon

          \small \begin{array}{lllll}\textup{m\aa ske}\\\textup{pr\ae cisering af}\\ \textup{pufferberegning:}&pH=9.25+\log_{10}\left ( \frac{20-v}{v} \right )\qquad 0<v<20&\textup{v er mL titrator}\\\\\\ \textup{ellers FINT} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2020 af mathon

             \small \frac{2}{40}\textup{ b\o r m\aa ske detaljeforklares.}


Skriv et svar til: Titreringsopgave med syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.