Matematik

Matematik Opgave STX Trigonometri

27. december 2020 af klo102030 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for lidt hjælp til at finde Vinklen til (D) i en trakent CDH.

Sammentidig har jeg svært ved at beregne længden mellem B og D og ligeledes mellem A og C

Jeg har vedhæftet et billede af selve opgaven. Håber i vil kunne hjælpe :)

Vedhæftet fil: matematik trekant1234.PNG

Svar #1
27. december 2020 af klo102030

#0

Hej jeg har brug for lidt hjælp til at finde Vinklen til (D) i en trekant CDH.

Sammentidig har jeg svært ved at beregne længden mellem B og D og ligeledes mellem A og C

Jeg har vedhæftet et billede af selve opgaven. Håber i vil kunne hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2020 af peter lind


Svar #3
27. december 2020 af klo102030

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2020 af peter lind

a)  Brug at sinus til en vinkel i en trekant er modstående katete delt med hypotenusen

delt med kateten

b) Brug pytagoras på trekant ABD

Nrdfælde den vinkelrette fra C på AB. og kald fodpunket for E. Trekant CDH er konruent med CDH så du kender vinkel D dra A. Find ED og derefter AE. Brug dernæst pytagoras på ACE


Svar #5
27. december 2020 af klo102030

Kunne du eventuelt give et eksempel i opgave B, fordi jeg er ikke helt med på fodpunktet. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2020 af peter lind

CED er en retvinklet trekant med E ret CED skal være kongruent med trekant CHD.Jeg fik desværre skrvet forkert i #4 undskyld


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. december 2020 af Capion1

Skub ΔCHD hen i firkanten og bevar H som fodpunkt.
SP 271220201801.JPG

Vedhæftet fil:SP 271220201801.JPG

Svar #8
27. december 2020 af klo102030

Det giver super god mening for mig nu, men hvorfor er det nu lige du har taget kvadratroden af 11? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2020 af peter lind

Brug pytagoras tilat finde HD


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. december 2020 af Goddagsvende (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. december 2020 af ringstedLC

a) 56.4º

b) Korrekt


Svar #12
27. december 2020 af klo102030

Og hvordan har i helt specifikt fundet de beregninger fordi opgaven a har jeg fået til 50.19 grader, da jeg har taget den modstående/hoslæggende katete altså har jeg sagt tan(v) i -1 = 6/5.


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. december 2020 af peter lind

sin(v) = 5/6


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. december 2020 af ringstedLC

#12: "6" er hyp. og "5" er ikke den hosl.

\begin{align*} \tan(D) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hosl.}} \\ &= \frac{CH}{DH}=\frac{5}{\sqrt{CD^{\,2}-5^2}} \\ &= \frac{5}{\sqrt{11}} \end{align*}

men der bør først og fremmest anvendes formler, hvor oplyste værdier kan bruges. Derfor sinusrelationen.


Skriv et svar til: Matematik Opgave STX Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.