Matematik

Bestemmelse af skæringspunkterne mellem tangenterne

27. december 2020 af EDL - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan bestemmes skæringspunkterne mellem tangenterne?

f(x)= 1/2*x2-x+3/2

t1= 2x-3

t2= 4x-11

t3= -2x+1

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2020 af ringstedLC

4. 

\begin{align*} t_1 = t_2\Rightarrow x_1&=\;?\\\Rightarrow S_1&=\bigl(x_1,t_1(x_1)\bigr) \vee S_1=\bigl(x_1,t_2(x_1)\bigr) \\ t_2 = t_3\Rightarrow x_2&=\;?\\\Rightarrow S_2&=\bigl(x_2,t_2(x_2)\bigr)\vee S_2=\bigl(x_2,t_3(x_2)\bigr) \\ t_3 = t_1\Rightarrow x_3&=\;?\\\Rightarrow S_3&=\bigl(x_3,t_3(x_3)\bigr)\vee S_3=\bigl(x_3,t_1(x_3)\bigr) \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. december 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\\& \begin{array}{lllll} t_{1}\textup{:}&y=2x-3\\\\ t_{2}\textup{:}&y=4x-11\\\\ t_{3}\textup{:}&y=-2x+1 \end{array}\\ \textup{Beregning af}\\ \textup{sk\ae ringspunkter:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left ( y=2x-3 \textup{ and }y=4x-11 ,\left \{ x,y \right \} \right )\\\\ \textup{solve}\left ( y=2x-3 \textup{ and }y=-2x+1 ,\left \{ x,y \right \} \right )\\\\ \textup{solve}\left ( y=-2x+1 \textup{ and }y=4x-11 ,\left \{ x,y \right \} \right ) \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Bestemmelse af skæringspunkterne mellem tangenterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.