Matematik

Matematik/Kemi opg. en der kan hjælpe? MATHON ??

28. december 2020 af denjwdj - Niveau: C-niveau

??


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2020 af peter lind

så kom dog medopgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. december 2020 af StoreNord

Ikke tigge.    :-)


Svar #3
28. december 2020 af denjwdj

en konc. af et middel hos en pt er målt til:
kl. 13.00 til 19,0 mg*l^-1

kl. 15.30 til 9,5 mg*l^-1

Beregn konc. af stoffet kl. 17 når:

- nedbrydningensprocessen sker efter nulte orden

- nedbrydningsprocessen sker efter første orden :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{0'te orden:} &\Rightarrow f'(x)= a\,x^0=a\Rightarrow f(x)=\;?\,\text{type} \\ \text{1'te orden:} &\Rightarrow f'(x)= a^{x^1}=a^x\Rightarrow f(x)=\;?\,\text{type} \end{align*}

Tip: Konc. halveres i løbet af...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nedbrydnings}\\\textbf{proces efter:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{\textbf{0.} orden:}&\left [ A \right ]_t=-k\cdot t+\left[ A \right ]_0\\\\ \textup{\textbf{1.} orden:}&\left [ A \right ]_t=\left[ A \right ]_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}} \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2020 af mathon

når \small \left [ A \right ]_t måles i \small \tfrac{mg}{L} og tiden måles i timer efter kl. 1300.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. december 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nedbrydnings}\\\textbf{proces efter:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{\textbf{0.} orden:}&\left [ A \right ]_t=-3.8\cdot t+19\\\\ \textup{\textbf{1.} orden:}&\left [ A \right ]_t=19\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.5}} \end{array} \end{array}


Svar #8
04. januar 2021 af denjwdj

Jeg forstår det ikke helt, kan i/du uddybe det?


Svar #9
04. januar 2021 af denjwdj

Altså hvorda ved jeg hvilke værdier der tilhører hvilke tal?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. januar 2021 af mathon

M for et "M(iddel)"

                          \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Nedbrydnings}\\\textbf{proces efter:}\\& \begin{array}{lllll} T_{\frac{1}{2}}=2.5\\\\ \textup{\textbf{0.} orden:}&\left [ M \right ]_t=-k \cdot t+M_0\\\\& 9.5=-k\cdot 2.5+19\\\\ & 2.5k = 9.5\\\\& k=\frac{9.5}{2.5}=3.8\\\\& \left [ M \right ]_t=-3.8 \cdot t+19\\\\\\ \textup{\textbf{1.} orden:}& \left [ M \right ]_t=\left [ M \right ]_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\& \left [ M \right ]_t=19\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.5}} \end{array} \end{array}


Svar #11
05. januar 2021 af denjwdj

Men hvor får du tallet 2,5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. januar 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} 9.5\;\frac{mg}{L}\textup{ er det halve af }19\;\frac{mg}{L}\\\\ \textup{Tiden, der fol\o ber for at nedbringe koncentrationen til det halve}\\\\ \textup{i dette tilf\ae lde }13^{00} - 15^{30} \textup{ = }2.5\textup{ time, kaldes halveringstiden.} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik/Kemi opg. en der kan hjælpe? MATHON ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.