Matematik

Binom ligning

04. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg sidder og øver mig på binom ligning og forståelsen af disse.

Hertil stødte jeg på z^{5} = 32

Jeg kender godt de fem løsninger, men noget undre mig: hvordan ved jeg at v = 0 i \sqrt[n]{r}e^{i(\frac{v}{n}+p\cdot \frac{2\pi}{n})}. Hvor kommer den information fra?

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2021 af peter lind

Der bruges almindelig kendte regneregler. Den n'te rod af ax er ax/n Det gælder både reelle tal og komplekse tal


Svar #2
04. januar 2021 af louisesørensen2

Hmm.. løsningen er lidt indirekte.. kan du uddybe, peter lind?


Skriv et svar til: Binom ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.