Matematik

Bestem en ligning for denne tangent

06. januar 2021 af EmilieHansen03 - Niveau: B-niveau

Parablen med ligningen y= 1/2 x^2 - 4x + 10 har en tangent i punktet med x-koordinaten 4. Bestem en ligning for denne tangent.

Tangenten danner sammen med koordinatakserne en trekant. Bestem denne trekants areal samt dens vinkler.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2021 af PeterValberg

Benyt tangentligningen

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)=x-4\\\\ f{\, }'(4)=4-4=0\\\\ f(4)=\frac{1}{2}\cdot 4^2-4\cdot 4+10=2 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en ligning for denne tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.