Kemi

find oxidationstrin HASTER

10. januar 2021 af lorinos - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan fortælle mig, hvordan finder man ud af, hvad oxidationstrinnet er for Co i den første og Fe i den anden. Jeg ved, at O har oxidationstrinnet -2, Na=+1 og K=+1, men kan ikke rigtig finde ud af, hvad skal N være i den første og CN i den næste???

Find oxidationstrin for:

Co i Na3[Co(NO2)6]

Fe i K3[Fe(CN)6]


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{oxidationstrin:}\\& \begin{array}{lllll} Na_3\left [ \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Co}(NO_2)_6 \right ]\\\\\\ K_3\left [ \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}(CN)_6 \right ] \end{array} \end{array}


Svar #2
10. januar 2021 af lorinos

tusind tak, men hvordan får du det til det? altså er der en måde, som du måske vil vise mig, hvordan man gør? mit problem er, hvordan ved jeg hvad N og CN skal være for, at derefter finde oxidationstrinerne til Fe og Co?


Skriv et svar til: find oxidationstrin HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.