Fysik

Beregning af kammertonen

12. januar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Jeg har regnet tre fysik opgaver, og vil blot høre om nogle vil være min second opinion på dem

Jeg vedhæfter opgaveformulering og mine svar


Svar #1
12. januar 2021 af louisesørensen2

Svarene vedhæftes her


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

a og b ser rigtige ud, men i c kan jeg ikke se, hvad du gør, og dit resultat er meget for lille.


Svar #3
12. januar 2021 af louisesørensen2

I c. bestemmer jeg først at 0\degree C=273.15 K

Derefter benytter jeg formlen for lydens fart: v_lyd=331\cdot\sqrt{\frac{T}{273.15K}}\cdot\frac{m}{s}, hvor T=kelvintemperatur

Hertil sætter jeg min data ind i formlen og løser mht. T hvor jeg så får ≈ 85.5 m/s

For at få frekvensen benytter jeg: v=\lambda\cdot f , men jeg kender jo v≈85.5 m/s og bølgelængden udregnede jeg i del b. til ≈ 0.78 m. Det kan jeg sætte ind i bølgeligningen og løse mht. frekvensen hvortil jeg får f ≈ 110 Hz


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det T, du indsætter er forhåbentlig ikke det T, du har for svingningstiden. Det er to forskellige ting. I den formel, du har i c) er T en absolut temperatur, her stuetemperatur i K.

Den frekvens, du finder skal være større end 400Hz.


Skriv et svar til: Beregning af kammertonen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.