Matematik

Eksponetirlt afdragende funktion.

13. januar 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp i opgaven a og b, er der nogen som kan hjælpe? :) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG44.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2021 af mathon

                                                           \small \begin{array}{llllll} f(0+n\cdot 3)=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot f(0)\\\\ f(0+n\cdot 3)=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot 48 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Funktionsværdien bliver halveret hver gang x vokser med 3.

Vi starter med at have 48. Når x er vokset til 3, er funktionsværdien blevet halveret og er nu 24.

Så vokser x med yderligere 3 og er nu 6. Funktionsværdien bliver nu halveret igen og er nu 12.

x vokser igen med 3 og er nu 9. Funktionsværdien halveres endnu engang og er nu 6.

osv.


Svar #4
13. januar 2021 af Perikon007

Mange tak :)

Skriv et svar til: Eksponetirlt afdragende funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.