Matematik

I modellen kan stoffet beskrives ved?

13. januar 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har problemer med denne opgave.

Jeg ved at jeg skal bruge et cas-værktøj. 

Jeg bruger maple. Hvordan løser jeg denne opgave i maple?

opg: https://imgur.com/a/C7cFPJu

(Jeg kan ikke indsætte billeder, så derfor er den på imgur)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2021 af BuusNu

Opgave A er relativ simple men svær at få maple til at gøre. Du skal være god til at google. Jeg søgte først efter "maple multiple plots with different intervals", som førte mig til dette svar : 

plot( [[x,2*x^2,x=-1/2..0], [x,1/2-x,x=-1/2..0], [x,1/2-2*x^2,x=0..1/2], [x,x^2-1,x=0..1/2]] );

Sæt dette i maple og du får en ide om hvordan du skal gribe din situation an.

I opgave B bliver du bedt om at differentiere signalet i punkt 30.  Så du skal bare vælge hvilken af de to funkioner af 'f' som indeholder 30, spoiler; det gør intervallet 20 til 80. Så differentierer den funktion og indsæt værdi 30 for x :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2021 af Anders521

#0

Hej jeg har problemer med denne opgave.

Jeg ved at jeg skal bruge et cas-værktøj. 

Jeg bruger maple. Hvordan løser jeg denne opgave i maple?

Brug piecewise-funktionen i Maple.


Skriv et svar til: I modellen kan stoffet beskrives ved?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.