Matematik

Beregn et estimat på ændringen i TC

14. januar 2021 af Lykke93 - Niveau: Universitet/Videregående

De fast udgifter i produktionen af et produkt er 120 og de variable udgifter er 16+0,5Q pr. enhed. Beregn MC ved Q=20 og herefter et estimat på ændringen i TC (totale omkostninger) når der er en 2 stk. øgning i output frra den nuværende værdi på 20 enheder. 

Nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af kraftværket

MC=Ændring i TC / Ændring i kvantitet?

Hvis TC(Q)=120+(16+1/2*Q)*Q

MC=dTC/dQ=Q+16.

Det vil sige, at

MC(20)=36.

Så for del 2

TC(20)=120+320+1/2*20^2=440+200=640.

TC(22)=120+352+242=714.

Ændringen i omkostninger må således være 714-640=74.


Skriv et svar til: Beregn et estimat på ændringen i TC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.