Matematik

Hvad betyder det når et tal står under et andet, fx 2 i x₂?

15. januar 2021 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Fx. 2 i x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2021 af peter lind

Det er et indeks. Der vil så være andre x'er med et andet indeks. Det er forskellige variablenavne og indekset er der for at skelne dem fra hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Nedsænkede tal kaldes for indeks- eller indices (i flertal). Det er en bekvem måde, at navngive elementer, som oftest ligger i en ubegrænset mængde, for at kunne skelle de enkelte elementer fra hinanden. Man anvender de naturlige tal og eventuelt '0' for at identificere de enkelte elementer. De har ofte ingen reel værdi, men anvendes til at adskille elementerne i f.eks. beviser, for eksempel:

_{i=1}^{}\textrm{}\sum ^{n} x_{i}=x_{1}+x_{2}+ ...+x_{n}

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Et index kan også være et bogstav. F.eks. kan man have to punkter: A = (xA,yA) og B= (xB,yB), hvor xA er den x-værdi, der hører til A osv.


Skriv et svar til: Hvad betyder det når et tal står under et andet, fx 2 i x₂?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.