Matematik

Blandede matematik opgaver

18. januar 2021 af pleasesaveme - Niveau: B-niveau

Er der nogen matematik genier der vil hjælpe med at forklare, hvordan man løser denne opgave uden at bruge CAS?T-T (se bilag)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} f(x)=3x+1\\\\ f{\, }'(x)=\left (3x+1 \right ){}'=\left ( 3x \right ){}'+\left ( 1 \right ){}'=3+0=3 \end{array}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \begin{array}{lllll} g(x)=(3x+1)^5=\left ( f(x) \right )^5\\\\ g{\, }'(x)=\left ( \left (f(x) \right )^5 \right ){}'=5\cdot \left ( f(x) \right )^4\cdot f{\, }'(x)=5\cdot \left ( 3x+1 \right )^4\cdot 3=15\left ( 3x+1 \right )^4 \end{array}\end{array}


Svar #3
18. januar 2021 af pleasesaveme

Mange tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Blandede matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.