Fysik

Fysik svar samt spg

20. januar 2021 af jegerherunderlortekarantæne - Niveau: C-niveau

En bil med massen m = 1400 kg kører med hastigheden v = 75 km/h på en jævn vej.

Omregn hastigheden til enheden m/s.
Beregn bilens kinetiske energi.

Ekin=0,5*1400*(20,8 m/s)2=303 kJ

75/3,6 for at finde m/s i stedet for km/h.


Svar #1
20. januar 2021 af jegerherunderlortekarantæne

der skal selvfølgelig stå Ekin og (20,8m/s)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2021 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} E_{\textup{kin}}=0.5\cdot \left ( 1400\;kg \right )\cdot \left (\frac{75}{3.6} \;\frac{m}{s} \right )^2=303819\;\frac{kg\cdot m^2}{s^2}=303819\;J=303.819\;kJ \end{array}


Skriv et svar til: Fysik svar samt spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.