Matematik

Stationære punkter

20. januar 2021 af tonytony - Niveau: A-niveau
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med min opgave?

Bestem de stationære punkter til f(x,y) = x^3 - 3x^2y + 3xy + y^3

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2021 af mathon

\begin{array}{lllll}& \textup{Define }f_x(x,y)=3x^2-6xy+3y\\\\& \textup{Define }f_y(x,y)=-3x^2+3y^2+3x\\\\\\ \textup{Station\ae re}\\ \textup{punkter kr\ae ver:}\\& f_x(x,y)=0\quad \wedge \quad f_y(x,y)=0\\\\& \textup{solve}\left ( f_x(x,y)=0\textup{ and } f_y(x,y)=0,\left \{ x,y \right \}\right )\\\\&\qquad \left ( 0,0 \right )\textup{ og }\left ( 1.87116,1.27674 \right ) \end{array}


Svar #2
20. januar 2021 af tonytony

#1

\begin{array}{lllll}& \textup{Define }f_x(x,y)=3x^2-6xy+3y\\\\& \textup{Define }f_y(x,y)=-3x^2+3y^2+3x\\\\\\ \textup{Station\ae re}\\ \textup{punkter kr\ae ver:}\\& f_x(x,y)=0\quad \wedge \quad f_y(x,y)=0\\\\& \textup{solve}\left ( f_x(x,y)=0\textup{ and } f_y(x,y)=0,\left \{ x,y \right \}\right )\\\\&\qquad \left ( 0,0 \right )\textup{ og }\left ( 1.87116,1.27674 \right ) \end{array}

Mange tak

Er der muligvis mulighed for at du konkret kan vise hvordan du kommer frem til x og y?, da når jeg gør det på Nspire, giver den ikke et rigtigt svar


Skriv et svar til: Stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.