Kemi

Beregn ph værdi

22. januar 2021 af madsersej443 - Niveau: B-niveau

Hej Folkens jeg har 3 spørgsmål jeg ikke ved hvordan jeg beregner. Håber inderligt i kan hjælpe

Opgave 1 

a) Hvad er pH af den 0.10 M NH_3 opløsning? 

b) Flydende ammoniak NH3, kan ligesom vand indgå autoprotonolyse. Opstil ligevægtsreaktionen? 

3) Hvad er pH af en 0.600 M CH_3COOH opløsning? 

Håber virkelig nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2021 af janhaa

a)

pOH=0,5(pK_b-\lg(0,1))=2,88\\ pH = 11,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2021 af janhaa

b)

NH_3+NH_3<=> NH_4^++NH_2^-

K_A=[NH_4^+]*[NH_2^-]


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2021 af janhaa

c)

pH=0,5(pK_a-\lg(0,6))=2,50


Svar #4
22. januar 2021 af madsersej443

janhaa hvad er værdien for pK_a i opgave c 

og hvad er værdien af pK_b i opgave a? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2021 af janhaa

#4

janhaa hvad er værdien for pK_a i opgave c 

og hvad er værdien af pK_b i opgave a? 

begge 4,75


Svar #6
22. januar 2021 af madsersej443

janhaa sidste spørgsmål, hvilken formel brugte du til at udregne pH værdien i spørgsmål a? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. januar 2021 af janhaa

#6

janhaa sidste spørgsmål, hvilken formel brugte du til at udregne pH værdien i spørgsmål a? 

a)

formula for weak base

c)

formula for weak acid


Skriv et svar til: Beregn ph værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.