Matematik

Matematik eksponentiel vækst

25. januar 2021 af Thomas0090 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opagve! Har prøvet mig frem, men kan ikke. Fil er uploadet. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af AMelev

     

a) Formelsamling (FS) side 5 (4) eller side 19 (102) & (99)

b) x = antal år efter 1994 og f(x) = affaldsproduktion (tons) i DK
Model f(x) = b·ax
Forskrift: FS side 19, a: (99) eller (102) og b: b = f(0) eller (103) 

c) FS side 19 105

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #2
25. januar 2021 af Thomas0090

Jeg forstår det ikke helt, det med formler. Hvis jeg kunne få nogle foklaringer med, så vil det være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2021 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& 1+r=a=\left (\frac{y_{2}}{y_{1}} \right )^{\frac{1}{10-0}}=\left ( \frac{13359}{11105} \right )^{0.1}=1.01865\\\\& r=0.01865=1.865\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2021 af Quarr

b)

f(x)=11105•1,01865x   da a=1+r/100  og b=f(0)=11105  da 11105•a0=11105

c)

Formlen for fordoblingskonstanten bruges:

In(2)/In(A)

- - -

Ja

 


Svar #5
25. januar 2021 af Thomas0090

Tak for det allesammen, men jeg forstår stadig ikke c. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2021 af Quarr

Ved ikke om jeg har gjort det rigtigt.

#3 eller #1 ved det sikkert.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2021 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\& \begin{array}{lllll} \textup{Generelt:}\\& \begin{ array}{lllll} 2y_o=y_o\cdot a^{X_2}\\\\ 2= a^{X_2}\\\\ \ln(2)=\ln(a)\cdot X_2\\\\\\ X_2=\frac{\ln(2)}{\ln(a)} \end{array}\\\\ \textup{her}\\& \begin{array}{lllll} X_2=\frac{\ln(2)}{\ln(1.01865)} \end{array}\end{array}\end{array}


Svar #8
25. januar 2021 af Thomas0090

#7  har du også for opgave b? det vil være en stor hjælp


Skriv et svar til: Matematik eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.