Fysik

Brug for hjælp

25. januar 2021 af Aniie3345 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan finde ud af denne opg?

I biler måler man temperaturen mange steder. Motoren overvåges ved at måle  temperaturen af kølervæske og motorolie. Passagerernes komfort reguleres ved  at kontrollere temperaturen af luften og sæderne. Temperaturen måles ofte  med NTC-resistorer, hvis resistans afhænger af temperaturen.    Strømstyrken gennem en NTC-resistor med resistansen 25 kΩ er 1,9 mA.

 a) Beregn den effekt, hvormed der omsættes elektrisk energi i NTC-resistoren.    


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2021 af peter lind

Effekt = U*I = R*I2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2021 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} P=R\cdot I^2 \end{array}


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.