Matematik

Vektorer - hvordan løses dette?

26. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er lidt i tvivl om hvordan man løser denne opgave... Er der nogen, der kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2021 af mathon

Hvordan multipliceres en vektor med et tal?


Svar #2
26. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Man ganger tallet ind på hver koordinat?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2021 af Mathias7878

Der gælder generelt, at 

k \cdot \binom{a_1}{a_2} = \binom{k \cdot a_1}{k \cdot a_2}

for en vilkårlig konstant k. Så tænker jeg sagtens, at du kan løse opgaven :) 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{hvorfor:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{c}=3\cdot \begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}-2\cdot \begin{pmatrix} b_1\\b_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3a_1\\ 3a_2 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 2b_1\\2b_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3a_1-2b_1\\3a_2-2b_2 \end{pmatrix} \end{array}\end{array}


Svar #5
26. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Jeg får det til (8, -3)... er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2021 af mathon

    Nej.


Svar #7
26. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Hm... jeg følger såmænd bare det, du skrev... Ved ikke helt, hvad jeg gør forkert... 


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. januar 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{hvorfor:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{c}=3\cdot \begin{pmatrix} 4\\-1 \end{pmatrix}-2\cdot \begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 12-4\\-3-6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\-9 \end{pmatrix} \end{array}\end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2021 af StoreNord

                                          3\binom{4}{-1}-2\binom{2}{3}=\binom{12}{-3}-\binom{4}{6}=\binom{8}{-9}


Svar #10
26. januar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Det var skam, det jeg havde skrevet, men jeg glemte vist at skrive -3... det var nok derfor jeg fik (8, -3) og ikke 9. 

Mange tak for hjælpen!

#8

               \small \begin{array}{lllll} \textup{hvorfor:}\\& \begin{array}{lllll} \overrightarrow{c}=3\cdot \begin{pmatrix} 4\\-1 \end{pmatrix}-2\cdot \begin{pmatrix} 2\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 12-4\\-3-6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\-9 \end{pmatrix} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Vektorer - hvordan løses dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.