Matematik

Argumenter for sandsynlighed

29. januar 2021 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har denne opgave, og ved at der er større sandsynlighed for P(X=7) end P(X=8)

Men ved ikke hvordan jeg argumenterer for, at P(X=7) er større sandsynlighed end P(X=8)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2021 af mathon

     \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \begin{array}{llllll} P(X=7)=\binom{10}{7}\cdot 0.7^7\cdot (1-0.7)^{10-7}=\mathbf{{\color{Red} 120}}\cdot 0.082354\cdot 0.027=0267\\\\\\ P(X=8)=\binom{10}{8}\cdot 0.7^8\cdot (1-0.7)^{10-8}=\mathbf{{\color{Red} 45}}\cdot 0.057648\cdot 0.09=0.233 \end{array} \end{array}


Svar #3
29. januar 2021 af Ladora (Slettet)

#2 det skal være uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2021 af AMelev

Typetallet for en binomialfordeling er middelværdien, hvis denne er et helt tal - og det er det her, jf FS side 31 (189).
Ellers er det et af de to tal, der ligger på hver sin side af middelværdien.


Skriv et svar til: Argumenter for sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.