Matematik

Problemløsning. Forstår simpelthen ikke

31. januar 2021 af hjælptilskolee - Niveau: 9. klasse

John har hørt, at man videregiver 50% af sin arvemasse til sine børn. Dvs. at 50% af barnets gener stammer fra hhv. mor og far. John synes selv, at han er en fantastisk fyr og han vil gerne have sin arvemasse bevaret.

Hvor mange tipoldebørn skal John have, for at hans arvemasse er bevaret i tipoldebørnenes generation?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2021 af ringstedLC

Hvis hele afkommet kun får børn med nogle udenfor familien, så udavles Johns arvemasse:

\begin{align*} John_{\%} &= 0.5^0\cdot 100%=100\% \\ Barn_{\%} &= 0.5^1\cdot 100\%=50\% \\Barnebarn_{\%} &=0.5^2\cdot 100\%= \\ Oldebarn_{\%} &=0.5^?\cdot 100\%= \\ Tipoldebarn_{\%} &= ...= \\ John_{\%} &= x\cdot Tipoldebarn_{\%} \\ 100\% &= x\cdot Tipoldebarn_{\%} \\ \text{Antal\,tipolde\o rn}:x &=\:? \end{align*}


Skriv et svar til: Problemløsning. Forstår simpelthen ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.