Matematik

Ligning

04. februar 2021 af Nbl2410 - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne ligning, særlig i forhold til at der står x2

x- 5x + 12 = 2x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2021 af janhaa

x^2-7x+10=0\\ x=2,x=5


Svar #2
04. februar 2021 af Nbl2410

Det mere hvad man gør med x2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2021 af Kejserenn (Slettet)

x^2 er vel bare lig 1, når man sætter det ind i formlen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2021 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llllll}& ax^2+bx+c=0\\\\ \textup{har jo - hvis }d>0 \textup{ - l\o sningen}\\\\& x=\left\{\begin{matrix} \frac{-b-\sqrt{d}}{2a}\\ \frac{-b+\sqrt{d}}{2a} \end{matrix}\right.\\\\ \textup{uden at du sp\o rger om \textbf{hvor}}&x^2\textup{ blev af.} \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.