Matematik

rødder til andengradspolynomium

04. februar 2021 af ttuttelu - Niveau: C-niveau

Hej :) har dette andengradspolynomium, hvor jeg har fået rødderne til at være 0 og -10, men hvis jeg får TI-Nspire til at regne det ud, får jeg det til 0 og -9. ved virkelig ikke hvor fejlen går galt ?_?


Svar #1
04. februar 2021 af ttuttelu


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} p(x)=0 &= x^2+10x\Rightarrow \left\{\begin{matrix} a=1\\ b=10\\c=0 \end{matrix}\right. \\ x &= \frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}\;,\;d=b^2-4ac \\ x &= \frac{-10\pm10}{2} \end{align*}

Måske en skrivefejl...


Svar #3
04. februar 2021 af ttuttelu

har gjort præcis som dig, men tænker det er noget jeg har skrevet forkert i ti-nspire


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2021 af ringstedLC

Vedhæft et billede!


Svar #5
05. februar 2021 af ttuttelu


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2021 af ringstedLC

ti løser ligningen:

\begin{align*} x&=x^2+100\\0 &= x^2-x+10 \Rightarrow x=\left\{\begin{matrix} 0\\-9 \end{matrix}\right. \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2021 af mathon

Andengradsligninger uden konstantled
løses lettere ved at sætte en fælles faktor
uden for parentes:
                                   \small \begin{array}{lllll} x^2+10x=0\\\\ x\cdot (x+10)=0&\textup{brug 0-reglen }\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -10\\0 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: rødder til andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.